Leveringsvoorwaarden

De volgende leveringsvoorwaarden zijn van toepassing.

Uitgangspunten koerieren en overnight zendingen:

Koerieren en overnight.
Uitgangspunten:overnight zendingen via Flevobird distributie overnight netwerk
Planning:Overnight zendingen: de planning wordt elke werkdag voor 15.00 uur per mail of fax, de zendingen worden vanaf 15:00 opgehaald, welke zonder tegenbericht binnen 24 uur (werkdag)uitgeleverd gaan worden. Bezorging van 08.00 uur tot 18.00 uur.
Gewicht:Het gewicht per colli bedraagt maximaal circa 31 kilo, drukwerkpallet tot 250 kg en europallets tot 400 kg.
Afmetingen:De afmetingen blijven binnen onze productdefinities, pakket maximaal 60 cm x 60 cm x 60 cm. Afmeting daarboven is een palletplaats. Drukwerkpallet(70x90cm) niet hoger als 100 cm en Europallets niet hoger dan 160 cm.
Adressering:Iedere colli dient te zijn voorzien van een duidelijk leesbaar adresetiket met de volledige adresgegevens van de geadresseerden. Let op! geen postbus.
Tijdvenster :In principe( 98%) worden de zendingen de volgende werkdag afgeleverd, met uitzondering van de eilanden, mogelijk onderste deel Nederland (onder Eindhoven), uiterste noorden, oosten en Zeeland. Bezorging Zeeuws Vlaanderen en Belgie op dinsdag of op andere dagen op aanvraag.
Instructies:Bezorging geschiedt inclusief handtekening voor ontvangst, bij niet thuis krijgt de ontvanger een kaart met verdere gegevens om een nieuwe afspraak met u te maken.Geweigerde goederen gaan tegen 50% van het vrachttarief retour opdrachtgever. Vervoer tarieven op aanvraag.
Bij elke opdracht komt een dieseltoeslag bij.
Alle bezorgingen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. Avondtoeslag tot 24.00 uur, 25 %- nachttoeslag tot 06.00 uur, 35 %- weekend toeslag 100 %.
De leveringsvoorwaarden van Flevobird Logistiek BV. zijn van toepassing evenals A.V.K., A.V.C., C.M.R./ TLN. Voor opslag zijn algemene opslagvoorwaarden van toepassing.
Tarieven zijn altijd exclusief BTW.  Betaling voorwaarden:binnen 14 dagen.
De indexering is op basis van de CBS cijfers voor de transportsector en is van toepassing op onze tarieven, deze wordt steeds per 1 januari van elk jaar toegepast.
Bepaalde auto’s moet gereserveerd worden anders kunnen wij niet garanderen dat deze direct voor u beschikbaar zijn, eveneens huur aanhanger.